TRANSACTIES & INVESTERINGEN

ACQUISITIE, DESINVESTERINGS- & FINANCIERINGSTRANSACTIES

Havenpiloot Sleepboot

Voor de meeste executives en bedrijfseigenaren zijn Acquisities & Desinvesteringen geen dagelijkse business. Toch creëren deze processen belangrijke mijlpalen in de strategische route van een bedrijf. De kunst van het managen van transacties en het doen investeringen is het samenbrengen van feiten, gevoelens, cijfers, verwachtingen en relaties. Tegelijkertijd moet je om kunnen gaan met de spanning van de onderhandelingen en de dynamiek tot en met de voltooiing van de juridische documentatie.

Een goede deal is vaak het resultaat van een goede balans tussen feiten en cijfers en een onbevooroordeeld proces. De waarde van een deal vindt zijn oorsprong in de strategische fit, de deal structuur en het onderhandelde resultaat. Het proces heeft veel van het brengen van een schip naar de veiligheid van een vreemde haven.

Solutions Insight heeft een strategische en pragmatische aanpak bij het ondersteunen van klanten in hun transacties. De strategische aanpak zorgt voor het evenwicht tussen feiten en gevoelens en het onbevooroordeelde proces, de pragmatische aanpak zorgt voor eenvoud van dealstructuren en bevredigende onderhandelingsresultaten. Onze ervaring: Het loont om een ervaren loods aan boord te hebben die het schip naar de haven begeleidt!

VERFRISSINGS INVESTERING !

Aandelen Beveiligingsinvesteringen

Een typisch signaal voor een verfrissingsbehoefte is een beperkte structurele rentabiliteit of stagnatie van de groei. Een volgend signaal is een gebrek aan inzet van aandeelhouders om vooruit te investeren. Ondanks dat zakelijke ideeën goed kunnen zijn, het product of dienst goed is en er een goed klantenbestand en/of terugkerende inkomsten zijn stagneert de onderneming toch. Voor een succesvolle toekomst is een “power boost” nodig in termen van tijd, geld, kennis, netwerk, inspiratie en/of uitvoering.

Soms is nieuwe management en/of nieuwe aandeelhouders cruciaal voor de bedrijfscontinuïteit op lange termijn van een volwassen bedrijf, het realiseren van de werkelijke intrinsieke waarde van een jong bedrijf of voor de rijping van een bedrijf dat in een nieuwe fase groeit.

Een “verfrissingsinvestering” in zijn beste vorm is een combinatie van (gedeeltelijke) nieuwe eigenaarschap, leiderschap en vers kapitaal; Slim kapitaal! Dit soort particuliere investeerders staan open voor beide, investerenin een bedrijf en hun netwerk en ervaring aanbieden ter ondersteuning van de groei.

Waarom Solutions Insight?

Als het gaat om Transacties & Investeringen is Solutions Insight een ervaren Deal Maker op het gebied van Acquisitie, Desinvestering en Financiering. Solutions Insight kan uw toegangspoort tot een verfrissings investering zijn. Solutions Insight heeft een netwerk met aanbieders van smart capital. Af en toe treedt Solutions Insight op als investeerder zelf.

Comments are closed.