Intermediate Leiderschap & Herstructurering

Discontinuïteit in Leiderschap is een belangrijke bron van bedrijfsdrscontinuiteit. Goed Intermediate Leiderschap zorgt voor continuïteit en biedt tegelijkertijd de mogelijkheid om een transformatie te heroriënteren en/of te verbeteren. 

Leiderschap is een situationele kwaliteit en bedrijven in transformatie vereisen meer intens leiderschap dan organisaties die gebonden zijn aan een reis naar een bekende bestemming. Een tijdelijke afwezigheid van management, een overname-integratie, een afstoting zou een trigger kunnen zijn voor Intermediate Leiderschap.

In de meeste van deze gevallen is er duidelijkheid over doel en bestemming van de organisatie. Goed intermediate leiderschap ondersteunt hier effectieve verandering en kan de organisatie nieuw leven inblazen. Naast ervaring en expertise staan er in deze materie ook steile leercurven, uitstekende prioritering en communicatie-effectiviteit centraal. De volgende succesfactor is de creativiteit om ervaring toe te passen en snel vooruitgang te boeken. De laatste zal de motivatie van anderen opwekken om door te gaan en resultaten te behalen.

In extreme transformatiesituaties, zoals een herstel en/of herstructurering van een noodlijdende onderneming, is de primaire rol van Intermediate Leadership om maatregelen te treffen om continuïteit en waarde te waarborgen. Het vermogen om prioriteiten te stellen, beslissingen te nemen, uit te voeren onder hoge niveaus van onzekerheid in het milieu en druk van belanghebbenden en tijd is een kwaliteit die niet aan velen wordt gegeven. Bedrijven die geconfronteerd worden met een dergelijke herstructurering vereisen een speciaal soort van leiding; Recovery & Restructuring is een vak apart ! 

Comments are closed.